Émile Zola

Germinal

Germinal

Germinal (1885) este a treisprezecea carte din ciclul de douăzeci de romane a lui Émile Zola, Les Rougon-Macquart. Considerată de mulți capodopera lui, cartea este una din cele mai importante opere din literatura franceză.

More info →
Nana

Nana

„L-am considerat intotdeauna pe Emile Zola unul dintre cei mai marcanti reprezentanti ai secolului al XIX-lea. [...] Caci cum sa nu recunosti in epopeea lui Zola simbolismul si inclinatia spre mit, care, in pofida intregii sale forte drastice si a unei brutalitati odinioara scandaloase puse in slujba adevarului, ii inalta universul pana la supranatural?“ - Thomas Mann

More info →
Gervaise
Pântecele Parisului
La paradisul femeilor

La paradisul femeilor

Mai mult de jumatate dintre romanele sale sunt parte dintr-un ciclu ce poarta numele de Les Rougon-Macquart. Avand ca scena cel de-al doilea imperiu francez, seria urmareste influenta ereditatii asupra violentei, alcoolismului si prostitutiei in doua ramuri ale unei familii, respectabilii Rougones si infamatii Macquarts, timp de cinci generatii. La Paradisul femeilor, publicat pentru prima data in 1883, este cel de-al unsprezecelea volum al seriei Les Rougon-Macquart.

More info →