Javier Marias

Mâine în bătălie să te gândești la mine

Mâine în bătălie să te gândești la mine

Maine in batalie sa te gandesti la mine este un roman despre care critica afirma, printre alte elogii: „Este o carte intr-adevar neobisnuita a unui scriitor neobisnuit, extraordinara... Ar trebui sa fim fericiti ca asemenea carti exista“. - Literarisches Quartet

More info →
Inimă atât de albă

Inimă atât de albă

Juan stie foarte putine despre viata tatalui sau Ranz; dar cand tanarul se casatoreste, incepe sa vada trecutul cu alti ochi. Inima atat de alba este un fel de antiroman politist despre natura umana. O carte despre secrete de familie si puterea trecutului neindurator. Intriga; pacatele tatalui; sarlatania si onestitatea; casatoria si ciclul repetitiv al violentei: Javier Marias taie brese de lumina in umbra urzita din minciuni.

More info →
Chipul tău mâine. Febră și lance

Chipul tău mâine. Febră și lance

Febra si lance, prima parte a unei naratiuni mai ample, cu titlul general Chipul tau, maine, este un roman despre incredere si neincredere, despre loialitate si tradare. Conversatia dintre narator si un batrin hispanist de la Oxford ne introduce in universul complex si contradictoriu al Razboiului Civil din Spania (1936-1939) si in ariergarda celui de-al doilea razboi mondial. Un univers populat de temeri si razbunari, vazut din perspectiva zilei de astazi. Febra si lancea din titlu incearca sa rezume conflictul etern uman dintre iubire si ura, adeziune si respingere, in imprejurarile de mare tensiune din acei ani, in domeniul spinos al informatiei si al serviciilor de informatii, atragand atentia asupra „primejdiei cuvintului”. Batranul hispanist Wheeler a facut parte din serviciul secret creat dupa al doilea razboi mondial in scopul „interpretarii” politice a lumii, serviciu pentru care au lucrat si lucreaza subtili interpreti ai vietii altora, „traducatori” de persoane si „anticipatori” de evenimente.

More info →
Fața întunecată a timpului

Fața întunecată a timpului

Fata intunecata a timpului este, dupa expresia autorului, „un fals roman“, care are ca pretext cu o relatare despre efectele fictiunii - aparitia volumului Romanul Oxfordului si impactul sau neverosimil, uneori comic, alteori straniu, asupra lumii universitarilor din Oxford, lumea descrisa in carte.

More info →
Chipul tău mâine. Dans și vis

Chipul tău mâine. Dans și vis

Dans si vis este a doua parte a trilogiei Chipul tau, maine - un proiect literar ambitios, ce aminteste pe alocuri de „jocul cerebral al lui Borges, de umorul negru al lui Pynchon si de lirismul meditativ al lui Proust.

More info →
Shares