Jorge Amado

Dona Flor și cei doi soți ai ei

Dona Flor și cei doi soți ai ei

Un roman realist cu accente magice si un final oniric in care se amesteca o poveste de dragoste pasionala, ce devine un triunghi amoros - cu viata cotidiana a orasului Salvador. Ritmuri de samba, delicii culinare, rituri inchinate zeitatilor afro-braziliene, o moarte si doliul sfasietor care-i urmeaza carnavalul: Dona Flor si cei doi soti ai ei, cea mai cunoscuta carte a lui Jorge Amado tradusa in peste 50 de limbi straine.

More info →
Gabriela

Gabriela

Publicat in 1958, Gabriela este considerat prima capodopera a lui Jorge Amado.

More info →
Căpitanii nisipurilor

Căpitanii nisipurilor

Publicat in 1937, Capitanii nisipurilor este povestea unui grup de copii fugiti de acasa, abandonati sau fara parinti, care se adapostesc intr-o veche magazie parasita de pe plaja din Bahia.

More info →
Prăvălia de miracole

Prăvălia de miracole

Cand un faimos savant american, castigator al Premiului Nobel, vine in Brazilia si isi proclama admiratia pentru Pedro Archanjo, antropolog autodidact si autor al unor carti despre obiceiurile populatiei metise din Bahia, presa si lumea academica autohtona intra intr-o comica agitatie de celebrare a acestui personaj de mult uitat.

More info →
Morțile lui Quincas Berro D’Agua. Batrânii marinari

Morțile lui Quincas Berro D’Agua. Batrânii marinari

In Mortile lui Quincas Berro D'Agua si Batranii marinari sau Capitanul de cursa lunga, Jorge Amado ofera o adevarata mostra de magie literara, rescriind, de‑a lungul unor pagini memorabile prin dureroasele adevaruri umane continute, destine sau, alteori, pur si simplu franturi de existenta intr‑un fel care‑l apropie de maestrii prozei latino‑americane de secol XX, dar ii si fixeaza identitatea inconfundabila.

More info →