Author: Peter Mayle

Provence pentru totdeauna

Provence pentru totdeauna

Dupa ce a petrecut patru ani in America, Peter Mayle se intoarce in Provence, si la fericirea cu care acest tinut isi copleseste locuitorii, fie ei turisti sau connaisseurs. Redescopera cat de mult i-au lipsit obiceiurile locului, de la mirosul cimbrului de pe camp pana la imbulzeala si agitatia din piete, duminica dimineata, dar mai ales, bucataria provensala. Viata de pe aceste meleaguri nu e niciodata lipsita de curiozitati si geniul national de a complica lucrurile te insoteste permanent. Dar Provence mai ascunde si alte minuni, veti face cunostinta cu industria parfumului, vinul din Luberon, faimoasele bouillabaisse de Marsilia, dar si cu un crime passionnel, caci asta se intampla cand un sot gelos descopera ca nevasta il insala cu macelarul cel nou si aratos. Acest nou titlu completeaza trilogia curiozitatilor si bucuriilor din Provence. O citesti ca si cum ai degusta un vin bun - zambind si cu senzatia ca lucrurile minunate din viata ta nu trebuie musai sa aiba sfarsit. More info →
Din nou în Provence

Din nou în Provence

Dupa Un an in Provence o noua relatare, la fel de amuzanta, narand in continuare aventurile autorului devenit intre timp un adevarat localnic, instalat comod, cu nevasta si catei, in casa de piatra de la poalele muntilor dintre Avignon si Aix. Din nou in Provence il gaseste incercand sa treaca prin vama britanica o valiza plina cu trufe, urmarind indeaproape un personaj a carui ambitie este sa faca broastele sa cante imnul Frantei si multe altele. More info →
Lecții de franceză. Aventurile mele cu furculița, cuțitul și tirbușonul pe meleagurile Franței

Lecții de franceză. Aventurile mele cu furculița, cuțitul și tirbușonul pe meleagurile Franței

Jenkins este englez pana in maduva oaselor si teribil de mandru de acest lucru - de fiecare data cand calatoreste in strainatate, isi anunta nationalitatea cu glas tare si se inarmeaza cu melonul si cu umbrela stransa cat mai atent. Ca multi din generatia sa, Jenkins nu prea are cuvinte de lauda despre francezi - un popor ciudat care nici macar nu intelege ce-i cu jocul de crichet. Dar se vede nevoit sa recunoasca faptul ca francezii se pricep de minune la bucatarie, astfel ca, intr-o buna zi, accepta afabil invitatia lansata de cei doi parteneri de afaceri parizieni de a lua pranzul impreuna; sau, cum ar spune el, de a imbuca si ei ceva intre doua afaceri. Tocmai el, care nu se atinge niciodata de o mancare cu un nume pe care nu il poate pronunta. Si asa incep aventurile cu furculita, cutitul si tirbusonul pe meleagurile Frantei. More info →
Hotel Pastis

Hotel Pastis

La 42 de ani, Simon Shaw, om de publicitate, este un tip bogat, de succes, de curand divortat si cam plictisit. Tanjind dupa o viata fara complicatii, el evadeaza in tinutul pitoresc si rural al regiunii Provence. Aici, incurajat de incantatoarea Nicole si de catre inimitabilul Ernest, Simon transforma cu entuziasm sediul jandarmeriei din Brassiere-les-Deux-Eglises in Hotel Pastis, un mic colt de rai pentru cei bogati si celebri. More info →
Un an bun

Un an bun

Dupa moartea unchiului sau, bancherul Max Skinner mosteneste un domeniu viticol, in Provence. Plin de speranta, Max paraseste Londra, alegand deliciile vietii la tara. Promisiunea unui trai de huzur este insa repede tulburata, din doua motive: vinul produs aici nu-i bun de nimic, iar Max risca sa piarda orice bruma de castig atunci cand in scena isi face aparitia o tanara americanca, fiica unchiului decedat si mostenitoarea legitima a intregii averi. Cand se parea ca lucrurile merg din ce in ce mai prost, Max descopera niste sticle cu un vin excelent. De-abia acum incepe... la vi(gn)e en rose. Savuros si fin ca un vin bun, romanul lui Peter Mayle ne imbata cu delicii lingvistice demne de a fi degustate de orice cititor rafinat. More info →
Shares