Arta bucătăriei sovietice

Arta bucătăriei sovietice
Author:
Genres: Literatura contemporana, Memorii&jurnale
Tags: Europa, Europa Transcontinentală și Asia, Rusia
Publisher: Curtea Veche
Publication Year: 2014
Length: 336

Deschizând uşa bucătăriei sale, Anya von Bremzen reuşeşte să se întoarcă în propriul trecut, când comunismul se servea uneori cu porumb şi caviar, alteori cu pâine goală şi gloanţe. Deşi, la o primă vedere, pare a fi vorba despre o colecţie de reţete tradiţionale, Arta bucătăriei sovietice îşi dovedeşte valoarea memorialistică în momentul în care scriitoarea începe să asocieze diversele perioade istorice (războiul civil, comunismul) cu anumite feluri de mâncare. Astfel, plăcinta lui Lenin sau pâinea de mălai pentru Hruşciov devin metafore pentru starea statului sovietic, iar arta de a găti se confundă cu aceea de a povesti.

About the Book

„Von Bremzen ştie cum să spună o poveste — e incisivă, amuzantă, mereu prezentă.“ – Chicago Tribune

„Este privirea dulce-amară a unei inimi sensibile, îndreptată — prin mâncare — asupra istoriei sovietice.“ – Los Angeles Times

„O saga despre cum e să creşti într-un stat-superputere, întotdeauna la limita înfometării… e vie şi sfâşietoare.“ – Time

„Genială… O biografie cu suflet şi o reflexie a culturii sovietice (şi a celei americane).“ – Philadelphia Inquirer

ANYA VON BREMZEN a crescut în Moscova, unde cânta la pian, făcea bişniţă la şcoală cu gumă de mestecat Juicy Fruit şi juca în filme sovietice. În Statele Unite, după ce a obţinut o diplomă de master la Juilliard School, a devenit una dintre cele mai apreciate scriitoare pe teme culinare din generaţia ei: câştigătoare a trei premii James Beard; editor colaborator la revista Travel + Leisure; autoare a cinci cărţi de bucate întâmpinate cu entuziasm, printre care The New Spanish Table, The Greatest Dishes: Around the World in 80 Recipes şi Please to the Table: The Russian Cookbook (în colaborare cu John Welchman). Anya colaborează constant la Food & Wine şi Saveur şi a scris pentru The New Yorker, Departures şi Los Angeles Times. Articolele publicate în reviste au fost incluse în câteva dintre cele mai bune antologii Best Food Writing. Anya von Bremzen vorbeşte curent patru limbi, trăieşte în Queens, New York, şi are un apartament în Istanbul.

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Arta bucătariei sovietice
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
Shares