Carlos Fuentes

Toate familiile fericite

Toate familiile fericite

Fuentes va invita la o plimbare pe corso-ul mexican, insa nu in hainele de duminica, nici cu guarzi care sa priveasca ingaduitori de pe margine la familiile fericite: copiii familiei Pagan, care nu stiu ce sa faca din vietile lor de adulti; preotul care se ascunde impreuna cu „nepoata“ lui intr-un catun uitat de lume; perechea perfecta, Ana Fernanda si Jesus Anibal, cu casnicia distrusa de urata familiei; Manuel Toledano, care se intalneste dupa aproape cincizeci de ani cu o dragoste veche, cu acordurile bolerourilor de demult in suflet; perechea de homosexuali Guy si Jose Luis, care poarta in amintire orasul mitic al tineretii lor; fiul ratacitor, „dona“ care aspira la sfintenie, barbatul care nu poate alege intre doua femei, femeia care nu poate alege intre doi barbati, tatal care si dupa moarte isi manipuleaza prin testament cele patru fiice, ... Mexico, Mexico!

More info →
Jilțul vulturului

Jilțul vulturului

Mexicul voteaza impotriva Statelor Unite in Consiliul de Securitate. Washingtonul, iritat, trece la represalii si, folosindu-se de controlul pe care-l detine asupra satelitilor de comunicatii, ii intrerupe irevocabil toate retelele de comunicatie. Mexicanii se pomenesc peste noapte fara telefoane, televiziune, radio sau internet, intr-un moment de instabilitate politica majora: actualul presedinte este grav bolnav si criza politica bate la usa. Stilul epistolar este brusc resuscitat, si devine suportul unei sarabande de intrigi, ce ne-ar aminti de Legaturile primejdioase ale lui Choderlos de Laclos, daca miza nu ar fi diferita - caci nu jocuri amoroase se tes in acest ultim roman al lui Carlos Fuentes (2002), ci cabale politice in anticiparea momentului electoral. Amalgam unic si inedit de politica si literatura de cea mai buna calitate, Jiltul vulturului vorbeste despre un Mexic al anului 2020 si un context international tensionat, in care insa cititorul de azi, si mai mult, cititorul roman, se regaseste - si isi regaseste lumea - cu surprindere.

More info →
Voința și norocul

Voința și norocul

Pe o plaja a Pacificului, capul retezat al lui Iosua Nadal spune povestea prieteniei cu un personaj misterios numit Ierihon; relatia lor incepe in adolescenta si scopul lor comun este acela de a nu apartine „marii mase“, gri, anonime. Ambii isi doresc cu disperare sa fie „altfel“, unul insa isi propune sa obtina acest lucru fara sa faca rau nimanui, iar celalalt decide ca nu se va da in laturi de la nimic pentru a-si atinge scopul.

More info →
WhatsApp
RSS