Daniel Pennac

Zâna carabină

Zâna carabină

Daniel Pennac, unul dintre cei mai faimosi scriitori francezi ai momentului, revine cu o noua povestire din ciclul Malaussenilor, care a debutat cu romanul „La capcaunii veseli”, aparut la Editura Polirom in anul 2002. „Zana carabina”, cel de-al doilea roman al seriei, continua ispravile excentricei familii din Belleville, antrenata de la copii si pana la bunici, vecini, prieteni, iubite, sefi in cea mai intortocheata intriga politista cu putinta. In aceasta lume nebuna, nebuna, nebuna, batranele impusca tinerei, infirmierele impart medicamente interzise, bunicutii se drogheaza, golanii de cartier sunt, la nevoie, baieti inimosi, politistii sunt bagati in afaceri veroase si un criminal misterios (sau mai multi?) umbla nestingherit pe strazi.

More info →
La căpcăunii veseli

La căpcăunii veseli

Romanul La capcaunii veseli este actul de nastere al lui Benjamin Malaussene, nefericitul „frate de familie“ care, printre peripetii de tot felul, le poarta de grija nenumaratilor sai frati. Acestia din urma, alaturi de un catel epileptic, fac din viata lui Benjamin un carusel plin de momente neasteptate, de intorsaturi comice si de situatii fara iesire in care el este tapul ispasitor.

More info →
Domnilor copii

Domnilor copii

Romanul Domnilor copii, publicat si ecranizat in 1997, este o scriere extrem de complexa. Aparent, Pennac scrie literatura pentru tineri; iar subiectul acestui roman pare sa ne indrepte spre o astfel de concluzie. Pe scurt, trei elevi – Igor, Joseph si Nourdine – sint pedepsiti de catre un profesor tiranic – Crastaing. Acesta le cere sa scrie o compunere, plecind de la o situatie ipotetica: intr-o dimineata, ei se trezesc transformati in adulti, iar parintii lor devin copii.

More info →
WhatsApp
RSS