Grazia Deledda

Trestii în vânt

Trestii în vânt

„Destinul a facut sa ma nasc in inima singuraticei Sardinii. Dar chiar daca m-as fi nascut la Roma sau la Stockholm, nu as fi fost diferita. As fi fost mereu ceea ce sunt – un suflet pasionat de vicisitudinile vietii si care percepe limpede oamenii, asa cum sunt, crezand mereu ca pot fi mai buni si ca nimeni in afara de ei nu ii impiedica sa creeze imparatia lui Dumnezeu pe pamant. Totul este ura, sange, durere; dar poate ca totul va putea fi cucerit intr-o zi prin iubire si prin ganduri bune.“

More info →
Iedera

Iedera

Laureata a Premiului Nobel pentru literatura in 1926, Grazia Deledda si-a inchinat opera Sardiniei si oamenilor acestui tinut.

More info →
Cenușa. Focuri între măslini

Cenușa. Focuri între măslini

Nascuta la Nuoro (Sardinia) in 1871 si apartinand unei familii de proprietari instariti, Grazia Deledda a frecventat in mod regulat numai clasele primare, dupa care, raspunzand mai degraba unor impulsuri interioare decat nevoilor cotidiene, si-a continuat pregatirea neprogramat, prin lectura dezordonata a operelor unor mari scriitori ai timpului: De Amicis, Dumas, Bourget, Byron, Balzac, Scotto, Invernizio, Sue, Hugo si altii.

More info →
Dragoste și speranță

Dragoste și speranță

Faimoasa scriitoare Grazia Deledda a primit premiul Nobel pentru acest celebru roman. In atmosfera austera a unui orasel din Sardinia traieste Gavina Sulis, care, la 14 ani se considera femeie. Sosirea seminaristului Priamo Felix o tulbura nespus.

More info →
WhatsApp
RSS