Heinrich Harrer

Păianjenul alb. Povestea feței nordice a Eigerului

Păianjenul alb. Povestea feței nordice a Eigerului

In 1938, celebrul alpinist Heinrich Harrer a reusit, impreuna cu cativa colegi, sa escaladeze fata nordica a Eigerului, in Alpii elvetieni. De-a lungul timpului, pe acest traseu, considerat printre cele mai dificile din lume, si-au pierdut viata peste saizeci de alpinisti. Paianjenul alb relateaza ascensiunea in care exploratorii s-au confruntat adesea cu situatii periculoase si cu limitele rezistentei umane. O poveste despre tenacitate, incredere in propriile forte si curaj, care te tine cu sufletul la gura.

More info →
Șapte ani în Tibet

Șapte ani în Tibet

Cunoscut alpinist, austriacul Heinrich Harrer este invitat in 1939 sa participe la o expeditie germana de identificare a unei noi cai de acces pe muntele Nanga Parbat din India. Izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial ii impiedica insa pe membrii expeditiei sa se intoarca in Europa. Transferati dintr-un lagar in altul, ei planuiesc sa evadeze si sa mearga in Tibet. Dintre toti, doar Heinrich Harrer si prietenul sau Peter Aufschnaiter reusesc, dupa o calatorie lunga si epuizanta, sa ajunga in Lhasa, capitala Tibetului, „orasul interzis“ in care nici un european nu fusese primit pana atunci.

More info →
Întoarcerea în Tibet

Întoarcerea în Tibet

Continuarea bestsellerului Sapte ani in Tibet
Intre 1944 si 1951, intr-o perioada in care strainii nu erau doriti in Tibet si doar putini vizitatori primeau permisiunea de a vedea aceasta tara, Heinrich Harrer a trait printre tibetani, in principal in Lhasa, „orasul interzis”. El si-a relatat experienta in cartea Sapte ani in Tibet, care a devenit imediat un bestseller international. Dupa treizeci de ani, Heinrich Harrer viziteaza din nou Tibetul si scrie o noua carte: in Intoarcerea in Tibet vedem o tara transformata sub stapinirea chinezilor, foarte diferita de Tibetul liber, unde religia era odinioara in centrul vietii de zi cu zi. Harrer reintilneste in Lhasa vechi prieteni, povesteste despre revolutia culturala, despre distrugeri de manastiri si bunuri culturale, despre tibetanii din exil si despre credinta nestramutata a poporului tibetan, care infrunta toate vicisitudinile.

More info →
WhatsApp
RSS