Julio Cortazar

Căștigătorii

Căștigătorii

Castigatorii, primul volum publicat de Julio Cortazar, pare un roman despre o croaziera mai neobisnuita, dar inca din primele pagini se transforma intr-o meditatie asupra vietii si a libertatii, care obliga personajele sa-si infrunte temeri nebanuite.

More info →
Armele secrete

Armele secrete

Povestirea „Funigei” din acest volum sta la baza celebrei pelicule Blow-up (1996) a lui Michelangelo Antonioni, cu Vanessa Redgrave si David Hemmings in rolurile principale.

More info →
Toate focurile. Focul

Toate focurile. Focul

Volumul Toate focurile, focul cuprinde opt bijuterii in proza, opt povesti de plenitudine creatoare, asa cum ne-au obisnuit toate textele lui Cortazar.

More info →
Bestiar

Bestiar

Bestiar este primul volum de povestiri pe care Cortazar il semneaza, in 1951, cu adevaratul sau nume.

More info →
Șotron

Șotron

Comparat cu Ulise al lui James Joyce, Sotron a devenit un roman-cult al secolului XX, revolutionand toate aspectele naratiunii traditionale si plasandu-se la extrema celei mai indraznete aventuri artistice. Protagonistii Sotronului, intelectualul argentinian Oliveira, spirit lucid, framantat si sfasiat deopotriva de mistere existentiale, si iubita sa Maga, intruchipare poetica a nonconformismului grefat pe un farmec natural vesnic reinnoit, se intalnesc, se iubesc, se resping, se pierd si se cauta, se regasesc, traindu-si cu extrema intensitate dramatica lor poveste de dragoste, sublimata intr-un simbol al miticei perechi Orfeu-Euridice, in atmosfera Parisului anilor ’60.

More info →
WhatsApp
RSS