Marguerite Duras

Ochi albaștri, părul negru

Ochi albaștri, părul negru

In Ochi albastri, parul negru un barbat se indragoste­ste fara succes de un alt barbat, dar viata ii scoate in cale o femeie cu care incepe sa traiasca in izolare. La originile acestei atractii sta asemanarea intre aceasta femeie ­si barbatul care i se refuza personajului principal. Relatia se desfasoara in continuare ca un straniu ritual al atractiei si respingerii.

More info →
Durerea

Durerea

Veţi citi, în cartea de faţă, povestirea (autobiografică?) Domnul X, numit aici Pierre Rabier, şi veţi fi, probabil, atinşi de ambiguitatea şi de tensiunea situaţiei, de erotismul interzis şi de pulsiunea criminală născută în cadrul unei relaţii dintre o femeie şi agentul gestapovist care i-a arestat soţul, în care nu se ştie, până la urmă, cine ucide - fără a ucide - pe cine.

More info →
Moderato cantabile

Moderato cantabile

„Noul roman al Margueritei Duras, Moderato cantabile, s-a putea defini astfel: Doamna Bovary rescrisa de Bela Bartok - daca nu ar fi vorba, inainte de toate, de un roman al Margueritei Duras (care nu seamana, finalmente, cu nimeni altcineva) si de cea mai buna carte a sa (ceea ce nu-i putin spus).“ - Claude Roy, Madame Bovary reecrite par Bela Bartok.

More info →
Hiroshima dragostea mea

Hiroshima dragostea mea

O frumoasa poveste de dragoste dintre un arhitect japonez si o actrita franceza aflata in Tara Soarelui-Rasare pentru a face un film despre pace. Hiroshima mon amour este o uimitoare explorare a influentei războiului asupra culturilor franceza si japoneza, avand in centru conflictul intre dragoste si dezumanizare.

More info →
WhatsApp
RSS