Max Gallo

Napoleon

Napoleon

Max Gallo descrie lupta continua a lui Napoleon pentru a castiga pacea in Imperiu si linistea in sanul familiei. Nasterea unui urmas legitim ii ofera un motiv in plus sa lupte. Cu Londra, care a reprezentat dintotdeauna o amenintare, cu Moscova, care tradeaza, cu Josephine, de care divorteaza, cu Talleyrand si Fouche, care vor sa reinstaureze Vechiul Regim, precum si cu familia avida de putere si de bani. Ii raman mereu alaturi soldatii, care il venereaza si se sacrifica pentru el. Au fost scrise mii de carti despre Napoleon. Niciuna nu seamana cu aceasta.

More info →
Revoluția franceză

Revoluția franceză

Membru al Academiei Franceze din anul 2007, recompensat cu numeroase premii si distinctii ale statului francez, Max Gallo este inainte de toate o prezenta activa in spatiul cultural si literar francez si european.

Cand si-a propus sa reconstituie, pe solide baze documentare, istoria Revolutiei franceze, Max Gallo era deja autorul de succes al unei exceptionale biografii a imparatului Napoleon.

More info →
Ludovic al XIV-lea

Ludovic al XIV-lea

Max Gallo ne ajuta sa patrundem in intimitatea acestui monarh de un mare curaj fizic si intelectual. Acest seducator, caruia nu-i rezista nici o femeie, va ramane credincios fiecareia in parte. Acest barbat este sensibil la artele frumoase si pasionat de dans. Lumea lui Ludovic al XIV-lea se dezvaluie cu tainele Curtii si jocurile mondene, singuratatea celui care guverneaza in ciuda multimii care il inconjoara permanent, ranile unui barbat care vede cum moartea ii secera pe cei pe care ii iubeste. Este un Ludovic al XIV-lea tangibil si extrem de uman, pe care ni-l dezvaluie Max Gallo.

More info →
WhatsApp
RSS