Milorad Pavić

Dicționar khazar

Dicționar khazar

Fascinantul Dictionar khazar comprima criptic avatarurile neamului Pavicilor, sarbi ortodocsi din Croatia care, in ajunul anului 1670, au fost convertiti fortat la unitarianism, apoi la catolicism, ca, pana la urma, sa parcurga drumul inapoi catre ortodoxie.

More info →
Ultima iubire la Țarigrad. Îndreptar de ghicit

Ultima iubire la Țarigrad. Îndreptar de ghicit

Dupa ce ne-a initiat in trei ipostaze de citire a romanului: roman-dictionar (Dictionar khazar. Roman lexicon in 100000 de cuvinte) ; roman-careu de cuvinte incrucisate (Peisaj pictat in ceai) ; roman-clepsidra (Partea launtrica a vantului sau roman despre Hero si Leandru), Milorad Pavic ne propune un roman-tarot. Este vorba despre Ultima iubire la Tarigrad. Indreptar de ghicit, roman structurat in 22 de capitole care corespund cartilor de tarot ce alcatuiesc etalarea Major Arcana (Marea Taina), numerotate de la 0 la 21, si care, impreuna cu o etalare mai mare (Minor Arcana), de 56 de carti, alcatuiesc Tarotul.

More info →
Partea lăuntrică a vântului sau roman despre Hero și Leandru

Partea lăuntrică a vântului sau roman despre Hero și Leandru

Milorad Pavic ne ofera prin Partea launtrica a vantului sau roman despre Hero si Leandru (1992) o inedita si magica poveste de dragoste, scrisa in aceeasi maniera inconfundabila si inclasabila pe care cititorul o cunoaste deja din „Dictionarul Khazar“ si „Peisaj pictat in ceai“.

More info →
Celălalt trup

Celălalt trup

Cunoscut publicului roman ca unul dintre primii scriitori ai secolului XXI, Milorad Pavic cucereste din nou printr-un roman inconfundabil, tulburator, care porneste de la credinta ca exista, dincolo sau alaturi de trupul nostru pamantesc, si un trup al sufletului.

More info →
Mantia de stele

Mantia de stele

Destinele a doisprezece indragostiti se intalnesc peste veacuri in visele unei tinere, iar cele douasprezece semne zodiacale se unesc in sase povesti de iubire.

More info →
WhatsApp
RSS