Pierre Lemaitre

Pierre Lemaitre s-a dedicat scrisului dupa o lunga cariera de profesor de literatura franceza si americana. Romanele sale noir au avut mare succes de public si de critica, multe fiind si premi-ate: Travail soigne (Prix Cognac, 2006), Robe de marie (Meilleur Polar Francophone, 2009), Cadres noirs (Prix Le Point du Polar Europeen, 2010). La revedere acolo sus, primul volum din trilogia Copiii dezastrului, i-a adus in 2013 Premiul Goncourt, cea mai importanta distinctie literara din Franta. La Editura Trei au aparut toate volumele din seria Verhoeven: Rosy & John, Irene, Alex (International Dagger Award 2013) si Camille (International Dagger Award 2015), romanul psihologic O viata si trei zile, precum si La revedere acolo sus, ecranizat in 2017 de Albert Dupontel. Cartile lui Pierre Lemaitre sunt traduse in peste 30 de limbi si cateva dintre ele sunt in curs de ecranizare.

La revedere acolo sus

La revedere acolo sus

Intr-o Franta traumatizata de razboi, care-si numara cei un milion si jumatate de morti, doi supravietuitori ai conflagratiei pun la cale o escrocherie la nivel national de un cinism absolut.

Primul Razboi Mondial s-a incheiat - Albert si Edouard, doi soldati ale caror vieti au fost definitiv distruse, isi dau repede seama ca tara nu mai are nevoie de ei.

Franta isi glorifica mortii, pe cand supravietuitorii, eroii anonimi sunt dati uitarii.

More info →
Camille

Camille

Martora a unui jaf pe Champs-Elysees, Anne Forestier, noua iubita a comisarului Verhoeven, reuseste sa scape cu viata de atacatorul ei. Ramane insa desfigurata si cu traume adanci.

Verhoeven se implica trup si suflet in aceasta ancheta, ce devine o chestiune strict personala, mai ales ca infractorul, un recidivist de o cruzime nemaiintalnita, e hotarat sa o gaseasca pe Anne...

Astfel, intre cei doi barbati are loc o confruntare pe viata si pe moarte, in care Verhoeven se arata necrutator si violent, gata sa renunte la toate principiile sale.

Dar cine e, de fapt, vanatorul? Si cine este victima?

More info →
Irene

Irene

Inca de la prima crima, infioratoare si derutanta, politistul Camille Verhoeven intelege ca acest caz nu seamana cu niciunul de pana acum. Si are dreptate. Alte crime ies la lumina, oribile... Presa, judecatorul, prefectul se dezlantuie curand impotriva asa-numitei „metode Verhoeven”. Pe comandantul Verhoeven nu-l sperie provocarile, dar aceasta il va lasa absolut singur, fata in fata cu un asasin care pare ca a premeditat totul. In cel mai mic detaliu.

Cand Irene, sotia sa insarcinata, dispare, Camille realizeaza ca nici viata lui personala nu va scapa teribilului spectacol in regizarea caruia criminalul a pus atata pricepere, dupa toate regulile artei...

More info →
Alex

Alex

E frumoasa. Intransigenta. Misterioasa. De ce ar trebui sa moara?

Mecanismul crimei este diabolic si imprevizibil

Are 35 de ani. Prezenta ei atrage irezistibil privirile barbatilor.

Intr-o seara, in drum spre casa este rapita si ascunsa intr-un depozit parasit, inchisa intr-o cusca de lemn si lasata prada sobolanilor. In ciuda frigului si a inanitiei, printr-un efort supraomenesc, Alex reuseste sa se elibereze, dovedindu-se mai ingenioasa decat tortionarul sau.

More info →
Culorile incendiului

Culorile incendiului

"O adevarata fresca balzaciana a perioadei interbelice, avand in centru portretul impresionant al unei femei hotarate sa razbune nedreptatile pe care le-a indurat. O carte mai profunda, mai emotionanta si mai plina de revolta decat La revedere acolo sus." - Lire

"Culorile incendiului confirma talentul de povestitor al unui mare romancier." - L'Express

"O adevarata epopee populata cu personaje memorabile si strabatuta de la un cap la altul de un suspans devorator." - Le Figaro Magazine

"Noul roman al lui Lemaitre este o comedie umana impecabil orchestrata." - Le Journaldu Dimanche

More info →
WhatsApp
RSS