Raimundo Carrero

Povestea Bernardei Soledade

Povestea Bernardei Soledade

Femeie prin nastere si farmec, dar cu o atitudine demna de un barbat puternic, Bernarda Soledade este protagonista primului roman al lui Raimundo Carrero, scris pe cand scriitorul brazilian avea doar 23 de ani.

More info →
Inima mea e sora lui Dumnezeu

Inima mea e sora lui Dumnezeu

Inima mea e sora lui Dumnezeu, romanul care i-a adus lui Raimundo Carrero Premiul Sao Paulo pentru literatura, isi are originea intr-un fapt divers citit de autor intr-un ziar.

More info →
Greutatea umbrei

Greutatea umbrei

„Povestea din Greutatea umbrei este de un ascetism biblic: nu intamplator, putinele personaje principale - Abel, Sara, Judas - au nume biblice. Intriga, construita ca un triunghi - ce nu se poate numi amoros chiar daca aduna pasiuni primitive - este legata mai degraba de soarta despre care vorbesc tragediile grecesti, decat de sentimentele umane dramatice, sfasietoare, pe care le aduce in scena. Este o poveste despre tradare si ucidere, cu oameni drepti si cu oameni damnati - sau poate doar cu oameni inocenti. Insa nu este doar atat. Din naratiune au fost eliminate toate notatiile cu privire la timp si spatiu, astfel incat nu exista nimic din pitorescul care ar ajuta la plasarea personajelor si a actiunii intr un loc si un timp determinate (...). Greutatea umbrei este o carte nascuta cu dimensiunile unui roman clasic.“ - Marcos Santarrita

More info →
WhatsApp
RSS