Salman Rushdie

Ultimul suspin al maurului

Ultimul suspin al maurului

Ultimul suspin al Maurului este povestea „plina de zgomot si furie“ a lui Moraes Zogoiby (poreclit „Maurul“ de catre mama sa, una dintre artistele cele mai de seama ale Indiei), a familiei si a ciudatei sale vieti care se scurge de doua ori mai repede decat a celorlalti.

More info →
Harun și Marea de Povești

Harun și Marea de Povești

Aparut in 1990, Harun si Marea de Povesti este istoria micului Harun Khalifa si a tatalui sau, Rasid, de profesie povestitor. Asemenea unui basm transpus in zilele noastre, romanul de fata amesteca, precum un puzzle, carticele hazlii si desene animate, secvente din Razboiul stelelor si chiar inscriptii de pe panourile care flancheaza autostrazile din Casmir.

More info →
Surîsul jaguarului

Surîsul jaguarului

Surisul jaguarului a fost scrisă de Salman Rushdie înurmă unei călătorii în Nicaragua și este o prezentare plină de empatie a unei lumi aflate într-o prefacere radicalădupă alungarea dictatorului Somoza șiinstaurarea unui guvern revoluționar.

More info →
Versetele satanice

Versetele satanice

Controversatul roman Versetele satanice i‑a adus lui Rushdie pre­miul Whitbread, o nominalizare la premiul Booker și o condam­nare la moarte a cărei amenințare încă mai stăruie asupra scriitorului.

More info →
WhatsApp
RSS