1434 – Anul în care China a aprins scânteia Renașterii italiene

1434 – Anul în care China a aprins scânteia Renașterii italiene
Author:
Genres: Istorie, Non-fictiune
Tags: Asia, Asia de Est, China, Europa, Europa de Sud, Italia
Publisher: House of Guides Publishing Grup
Publication Year: 2009
Length: 431

Autorul bestsellerului 1421 ne prezinta noi dovezi captivante care merg pe firul originilor Renasterii europene departe in timp, pana la explorarile chinezesti din secolul al XV-lea. Stralucirea Renasterii europene este temelia lumii moderne. Manualele ne relateaza ca aceasta a aparut ca rezultat al redescoperirii ideilor si idealurilor Greciei si Romei antice.

About the Book

Gavin Menzies face o demonstratie surprinzatoare, si anume ca, in anul 1434, China – pe atunci civilizatia cea mai avansata din punct de vedere tehnologic din lume – a transmis scanteia care a declansat fenomenul Renasterii. Florenta si Venetia inceputului de secol XV erau centrele comertului mondial, atragand negutatori din toate colturile lumii. In urma unor cercetari indelungate, autorul acestei carti sustine ca, in 1434, o flota chinezeasca formata din ambasadori oficiali ai imparatului Chinei a ajuns in Toscana si a fost primita in Florenta de catre Papa Eugeniu al IV-lea. Delegatia i-a daruit influentului papa dovezi diverse despre ceea ce insemna stiinta chinezeasca: arta, geografie (inclusiv harti ale lumii, care, mai tarziu, au fost transmise lui Cristofor Columb si lui Fernando Magellan), astronomie, matematica, tehnica tiparirii, arhitectura, manufactura, tehnica militara si multe altele. Aceasta vasta comoara de cunostinte s-a raspandit in intreaga Europa, dezvoltand legendara inventivitate a Renasterii, reprezentata si prin personalitati ca da Vinci, Copernic sau Galilei.

In cartea 1434, Gavin Menzies combina reinterpretarea istoriei cu emotiile aventurii unei adevarate anchete de investigatie. El ne conduce la bordul remarcabilei flote chinezesti in drumul ei din China pana la Cairo si Florenta si inapoi, pana pe cealalta parte a globului pamantesc. Erudita, avand la baza un rationament sclipitor, 1434 va schimba, fara indoiala, modul in care ne vedem pe noi insine, dar si istoria noastra, precum si lumea in care traim.

Cumpără de pe Elefant.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

1434 - Anul în care China a aprins scânteia Renașterii italiene
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS