Altcineva. Cronica schimbărilor

Altcineva. Cronica schimbărilor
Author:
Genre: Memorii&jurnale
Tags: Austria, Europa, Europa de Est, Europa de Vest, Europa sociopolitică, Germania, Israel, Ungaria
Publisher: Humanitas
Publication Year: 2004
Length: 120

Cartea lui Imre Kertesz, laureat al Premiului Nobel pentru literatura in 2002, e un jurnal aparte, alcatuit din eseuri si notatii despre lumea contemporana. Orase – Viena, Munchen, Leipzig, Berlin, Frankfurt, Budapesta, Tel-Aviv –, strazi, camere de hotel, gari, intalniri, seri de lectura, amintiri, calatorii reprezinta tot atatea experiente traite de... „altcineva“.

About the Book

Acest „altcineva“ este chiar autorul, iesit din claustrarea in care traise pana-n ’89 si pasind in „lumea cea mare“, intr-o lume in care incearca sa-si pastreze propria identitate. Schimbarile mult asteptate, aparitia unei mantuitoare libertati civile nu sunt inca suficiente pentru ca acest om sa-si piarda luciditatea si sa inceteze a vedea exact ce se intampla, ce anume nu s-a schimbat cu adevarat in jurul nostru. Si mai ales, sa piarda din vedere ca „mitologia moderna a inceput cu o gigantica actiune negativa: Dumnezeu a creat lumea, iar omul a creat Auschwitz-ul.“

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Altcineva. Cronica schimbarilor
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS