Alte vieți decât a mea

Alte vieți decât a mea
Author:
Genres: Fictiune, Literatura contemporana
Tags: Asia, Asia de Sud, Europa, Europa de Vest, Franta, Sri Lanka
Publisher: Trei
Publication Year: 2011
Length: 288

«La interval de doar cateva luni, viata m-a facut sa fiu martor la doua dintre evenimentele de care mi-e cel mai frica pe lume: moartea unui copil – traita de parintii acestuia si moartea unei tinere femei – traita de sotul si copiii lor. Cineva mi-a spus atunci: esti scriitor, de ce nu scrii despre povestile noastre? A sunat ca un fel de porunca, asa ca am acceptat. Astfel am ajuns sa spun povestea prieteniei dintre un barbat si o femeie, amandoi supravietuind cancerului, amandoi avand cate un picior amputat si amandoi avand aceeasi profesie.
In aceasta carte este vorba despre viata si moarte, despre boala, saracie lucie, dreptate si, mai ales, despre dragoste. Si totul este adevarat.» Emmanuel Carrère

About the Book

«Alte vieti decat a mea este (…) cartea fericirii smulse din ghearele disperarii, cartea ratiunii, scrisa de aceasta data cu permisiunea de a spune adevarul pana la capat. Furtuna inspaimantatoare a trecut, raman doar cuvintele (si ce cuvinte!) care o descriu.» Le Nouvel Observateur

«Complet atipica in constructie si in realizarea intrigii… o opera literara puternica a carei lectura nu ne poate lasa indiferenti.» Lire

Pentru a reda viata si a o zugravi asa cum este ea in realitate, aspra, plina de bucurii sau de bogatie, sau cum nu este, bizara, sfasietoare sau banala, pentru a comenta pe marginea ei, pentru a o amplifica sau a o rasturna, Emmanuel Carrère a dezvoltat, prin fiecare carte a sa, o maniera proprie de a scrie literatura, pe care unii o numesc autofictiune, iar altii, biografie fictiva. Oricum s-ar numi genul literar pe care-l practica, scriitorul francez muta accentul de pe «eu», pe «ei», continuand sa spuna o poveste despre el insusi.

Cumpără de pe Okian.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Alte vieți decât a mea
Average rating:  
 0 reviews
Book Club Resources
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS