American Psycho

American Psycho
Author:
Genres: Carte ecranizata, Fictiune, Literatură clasică, Literatura contemporana
Tags: America de Nord, Statele Unite ale Americii
Publisher: Polirom
Publication Year: 2014
Length: 584

Una dintre cele mai controversate cărţi apărute în America ultimilor ani, roman-cult al anilor ’90, American Psycho a declanşat controverse aprinse, autorul fiind chiar obligat să-şi anuleze primul turneu de promovare a cărţii din cauza ameninţărilor. Ellis a fost ameninţat cu moartea, i s-a reproşat cruzimea la adresa femeilor, iar o organizaţie feministă din Los Angeles l-a dat în judecată. În anul 2000, romanul a fost ecranizat, cu Christian Bale şi Willem Dafoe în rolurile principale.

About the Book

Patrick Bateman, personajul principal al romanului este un tânăr frumos, educat, inteligent. Ziua lucrează pe Wall Street, sporind averea deja considerabilă a familiei lui, iar noaptea se ocupă cu lucruri care ne înspăimântă pe noi, oamenii normali.

Acţiunea este plasată într-o lume (Manhattan) şi într-o epocă (anii ’80) în care bogaţii devin tot mai bogaţi, iar săracii şi nebunii ajung pe străzi cu zecile de mii, făcând ca orice imaginaţie, chiar şi cea mai oribilă, să devină posibilă. Iată de ce Bateman, care este cu adevărat el însuşi numai atunci când torturează şi ucide, se transformă în profetul unei orori apocaliptice, cu care nici o societate nu este pregătită să lupte.

Cumpără de pe Cartepedia.ro

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe LibrăriaDelfin.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

American Psycho
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS