Bouvar și Pecuchet

Bouvar și Pecuchet
Author:
Genres: Fictiune, Literatură clasică
Tags: Europa, Europa de Vest, Franta
Publisher: Art
Publication Year: 2007
Length: 336

Unul isi scrie numele pe captuseala palariei, iar celalalt, pe captuseala sepcii - „Ia te uita, am avut aceeasi idee“. Asa se cunosc Bouvard si Pécuchet, copisti de meserie, si din acest moment incepe povestea lor. Nemultumiti de „vanzoleala urbana“, dar si ajutati de o mostenire, cei doi se muta la tara. Ajunsi nu fara peripetii acolo, incep sa se adapteze la traiul patriarhal: agricultura, pomicultura, gradinarit, cresterea animalelor etc. Se plictisesc repede de orice indeletni cire si de-aici inainte devin autodidacti, trecand prin tot felul de „domenii“: chimie, medicina, geologie, literatura, gramatica, istorie, religie etc. Lecturi, discutii, experi mente si boacane, cercetari si ghinioane, totul arata prostia burgheza. Este o carte „diabolica“, dupa cum spune Flaubert, in care: „O sa vomit peste contemporanii mei tot dezgustul pe care mi-l inspira. Totul va fi enorm si violent“.

About the Book

Cumpără de pe Elefant.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Bouvar și Pecuchet
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS