Bucuria vieții

Bucuria vieții
Author:
Genres: Arta&cultura, Biografii, Istorie, Non-fictiune
Tags: Europa, Europa de Vest, Olanda
Publisher: Polirom
Publication Year: 2011
Length: 480

Romanul Bucuria vietii reia saisprezece ani din viata lui Vincent Van Gogh, de cand acesta era functionar la Galeriile Goupil din Londra, pana la sinuciderea sa, la 37 de ani. Urmarind peregrinarile personajului sau, Irving Stone surprinde deopotriva duritatea vietii minerilor din Borinage, entuziasmul si framantarile grupului de pictori post‑impresionisti Gauguin, Toulouse‑Lautrec, Cezanne, Seurat, Rousseau, tablouri provinciale din Olanda, Belgia si Franta. Povestea artistului olandez lipsit de noroc in dragoste, care‑si cauta calea implinirii, ratacind ani buni inainte de a se dedica picturii, este in egala masura un pasionant roman al prieteniei, al renuntarii si al luptei cu sine.

About the Book

„Figura unui muncitor – nimic altceva decat cateva trasaturi de creion intr-un camp brazdat de plug -, tumultul marii, iata cateva subiecte serioase, atat de greu de pus pe panza, dar atat de frumoase, incat merita sa-ti petreci toata viata incercand sa scoti la iveala poezia ascunsa in ele.” (Vincent Van Gogh)

„Oricine citeste Bucuria vietii va avea in fata nu numai un portret al unui pictor celebru facut de un scriitor atent, ci si detaliile marunte, fundalul unui destin pe care cei mai multi dintre noi abia daca il intrevad.” (Christian Science Monitor)

„Ca sa pui in cuvinte viata unui pictor genial, fie el si Van Gogh, iti trebuie profunzime, pricepere si cel putin la fel de mult geniu pe cat are subiectul fictiunii tale: romanul lui Irving Stone le are pe toate.” (Saturday Review of Literature)

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Cumpără de pe Okian.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Bucuria vieții
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS