Bulgăre de seu și alte nuvele

Bulgăre de seu și alte nuvele
Author:
Genres: Fictiune, Literatură clasică
Tags: Europa, Europa de Vest, Franta
Publisher: Leda
Publication Year: 2005
Length: 354

Figura emblematica a prozei franceze din a doua jumatate a secolului al XIX-lea, Guy de Maupassant (1850-1893) isi dezvolta creatia in trei directii, fiecare dintre ele ilustrata printr-o capodopera: nuvela realista - Bulgare de seu (1880), romanul social si de moravuri - Bel-Ami (1885) si povestirea fantastica - Horla (1887). Marele scriitor ramane insa, mai cu seama, maestrul incontestabil al genului scurt.

About the Book

Ca nuvelist, Maupassant este un observator necrutator al societatii timpului sau, aducand in scena o galerie tipologica foarte variata. Scrierile sale se impun prin siguranta desenului caracterologic, prin perfectiunea compozitiei si naturaletea dialogului, prin darul de peisagist, arta naratiunii gradate si finetea galica a stilului.

Cumpără de pe Elefant.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Bulgăre de seu și alte nuvele
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS