Călătorie în… pandemie, prin Africa

Călătorie în… pandemie, prin Africa
Author:
Genres: Călătorii, Memorii&jurnale
Tags: Africa, Africa Centrală, Africa de Vest, Cote d'Ivoire, Gabon, Ghana, Mali, Senegal
Publisher: Rovimed
Publication Year: 2020
Length: 176

"Calatorie in... pandemie, prin Africa * Libreville, Accra, Abidjan, Dakar, Bamako" cuprinde impresiile din calatoria efectuata in Africa, in perioada 5 - 19 martie 2020, de Doru Ciucescu, primul scriitor-calator in sapte continente, din literatura romana. Peripluul a necesitat zboruri insumand 17.794 de kilometri. Cartea este inclusa in colectia "Calatorii in sapte continente".

About the Book

Africa a fost primul continent, altul decat Europa, in care am calatorit.

Deplasarile mele in Africa pot fi impartite in doua categorii: a. deplasari de serviciu; b. deplasari de turist.

In prima categorie intra doua tari din Maghreb.

Astfel am locuit la Oran, in Algeria, trei ani, in perioada 1982 -1985, cand am fost detasat de la Institutul de Invatamant Superior, din Bacau, la Scoala Normala Superioara de Invatamant Politehnic.

De asemenea, am locuit si la Casablanca, in Maroc, cinci ani, in perioadele 1994 – 1997 si 1998 – 2000, cand am fost detasat de la Universitatea „Vasile Alecsandri”, din Bacau, la Institutul Superior de Constructii, respectiv, la Institutul Superior Industrial.

In Africa am mai calatorit ca turist. Prima oara am traversat Tunisia, de la Tunis la frontiera cu Algeria, in perioada 1 – 3 septembrie 1983, Apoi am calatorit in Egipt, in perioadele 6 – 14 februarie 1985 si 12 – 19 ianuarie 2013, Ultima calatorie in Africa am efectuat-o in Kenya, in perioada 18 – 26 august 2017.

Dar nu a fost suficient. Am avut numeroase motive pentru care Africa si Oceanul Atlantic au continuat sa ramana pentru mine obiective de calatorie. Astfel am planificat doua circuite suplimentare, in partea estica a aceastei mari intinderi de apa, si vestica a acestei mari intinderi de uscat, care sa cuprinda, pe de o parte, Insulele Fericitilor, cuprinzand arhipelagurile Azore, Madeira, Canare si Capul Verde, la care, ca un bonus, am adaugat São Tome si Principe, iar pe de alta parte, tarile Gabon, Ghana, Coasta de Fildes, Senegal, Mauritania.

Cumpără de pe Cărturești.ro

Cumpără de pe LibrăriaDelfin.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Călătorie în... pandemie, prin Africa
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS