Cămara diavolului

Cămara diavolului
Author:
Genres: Carte cu bucate, Fictiune, Literatura contemporana
Tags: Anglia, Europa, Europa de Nord, Marea Britanie
Publisher: Humanitas
Publication Year: 2005
Length: 188

Camara diavolului este o succesiune seducatoare de saizeci si patru de povestiri despre apetit, mancare si obiecte ale fantasmelor noastre. Toate festinurile, s-a spus, antreneaza discutii despre sex sau moarte. Jim Crace le implica aici pe amandoua.

About the Book

Naratiuni de o frumusete joyceana, pigmentate frecvent de cate un suras mefistofelic: o femeie isi asezoneaza mancarea cu cenusa sotului incinerat, numai ca sa auda, ceva mai tarziu, o voce care-i canta din stomac; un grup de aventurieri urca pe un drum plin de primejdii, aproape suprarealist, si ajung la un restaurant misterios unde nu li se va spune niciodata ce au mancat de fapt; alte personaje pornesc in cautarea „pietrelor de supa“ care, puse in mancare, pastreaza savoarea marii; un doctor planteaza polipi si ii gateste dupa toate canoanele bucatariei frantuzesti… Jim Crace e interesat de hrana in toate ipostazele ei – biologice si metafizice. Personajele sale traiesc dupa o logica proprie, in interiorul careia par plauzibile, ca in textele lui Kafka sau Borges. Sinuoase, tulburatoare, uneori de-a dreptul macabre, dar nu lipsite de-o subtila poezie, povestirile lui Jim Crace surprind stranietatea fiintei umane dintr-un unghi neasteptat.

Cumpără de pe Elefant.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Cămara diavolului
Average rating:  
 0 reviews
Book Club Resources
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS