Camarazi de război

Camarazi de război
Author:
Genres: Istorie, Non-fictiune, Razboi
Tags: Europa, Europa de Vest, Franta
Publisher: Sebastian Publishing House
Publication Year: 2010
Length: 399

Camarazi de razboi este povestea adevarata, bazata pe relatarile supravietuitorilor, a experientei traite în cel de-al Doilea Razboi Mondial de combatantii Companiei E din Regimentul 506 al Diviziei 101 aeropurtate S.U.A.

About the Book

Stephen E. Ambrose reconstituie istoria Companiei E pe baza interviurilor luate fostilor camarazi, a jurnalelor si a scrisorilor soldatilor, folosind adesea citate, replici si cuvintele lor.

Istoricul american prezinta realist stadiul de formare al acestei companii, de la înfiintarea ei în anul 1942.

Analizeaza psihologia colectiva, faptele de vitejie si tenacitatea acestor eroi surprinsi în confruntarile cele mai primejdioase cu inamicul, începând cu parasutarea în Normandia în Ziua-Z, continuând cu luptele din Olanda, apoi cu cele din Ardeni si pâna la încheierea ostilitatilor în Europa la 8 mai 1945, când Compania E ajunsese la Berchtesgaden si ocupase „Cuibul Vulturului”, renumita resedinta a lui Hitler.

Cumpără de pe Libris.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Camarazi de război
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS