Candid sau Optimismul

Candid sau Optimismul
Author:
Genres: Filosofie, Literatură clasică, Satiră
Tags: Europa, Europa de Vest, Franta
Publisher: Litera Internațional
Publication Year: 2005
Length: 88

''Candid sau Optimismul'' este un roman scris de filosoful iluminist francez Voltaire (1694-1778). Conform criticilor, este cea mai celebră lucrare a lui Voltaire.

Volumul s-a bucurat atât de un mare succes, cât și de un mare scandal. Imediat după publicarea sa în secret, cartea a fost larg interzisă publicului din motive de  blasfemie religioasă și sedițiune politică.

About the Book

”Candid sau Optimismul” este un roman scris de filosoful iluminist francez Voltaire (1694-1778).

Cartea a fost publicată în anul 1759 şi este o satiră la adresa teodiceei gânditorului german Leibniz, care susţinea că lumea actuală este cea mai bună pe care divinitatea a putut să o creeze.

Romanul începe cu povestea tânărului Candid, care duce o viaţă fără griji, într-un paradis terestru, fiind îndoctrinat cu optimismul Leibnizian de mentorul său, Pangloss. Urmează întreruperea brutală a acestui stil de viaţă şi dureroasele deziluzii trăite de personajul principal pe măsură ce experimentează suferinţele şi răul din lume.

Tragediile la care Voltaire face aluzie în carte sunt bazate pe realităţi, precum Războiul de şapte ani (început în 1756) şi Marele cutremur din Lisabona anului 1755.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Candid sau Optimismul
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS