Cei disparuți

Cei disparuți
Author:
Genres: Dragoste, Fictiune
Tags: Asia, Asia de Sud-Est, Cambodgia
Publisher: Trei
Publication Year: 2009
Length: 272

Romanul lui Kim Echlin relateaza povestea lui Anne Graves, o fata de 16 ani din Montreal, care-l intalneste pe Serey, tanar cambodgian fortat sa emigreze, asistent la universitate si solist intr-o formatie. Anne si-a pierdut mama la varsta de doi ani, ceea ce ii imprima fetei un sens al imediatului si o dorinta intensa de viata. Cei doi se intalnesc intr-un club de jazz si impart pasiunea pentru blues, singuratatea si nevoia de a zambi. Intre ei se naste o mare iubire, in ciuda avertismentelor tatalui lui Anne, care intuieste ca, la un moment dat, Serey se va reintoarce in tara lui.
Atunci cand granitele Cambodgiei se deschid, Serey paraseste Canada cu dorinta de a-si regasi familia. Ramasa singura si fara nicio veste din partea iubitului ei, Anne incearca sa-si construiasca o noua viata, dar nu reuseste sa-l uite pe Serey. Invata limba khmera si, dupa unsprezece ani, se hotaraste sa plece in cautarea lui, intr-o tara pustiita de razboi.

About the Book

Cei disparuti este istoria acestei iubiri proiectata pe fundalul regimului lui Pol Pot – supranumit «criminalul secolului» – liderul khmer care a preluat cu fanatism modelul chinez al lui Mao Zedong si a instaurat dictatura.
De la prima pagina, romanul ne poarta in lumea fascinanta a templelor, in miezul devastator al razboiului si in realitatea unei pasiuni pe care nu o poate stinge uitarea.

«Corpul nu uita nimic. (…) Am primit atingerea ta, mi-ai primit descatusarea de parca ne-am fi dat nastere unul altuia, agonizand. Dar nu suportam sa-mi fie rusine, te doream, te dorisem de unsprezece ani, iar acum eram niste canibali care-si inghiteau carnea si-si sopteau rugaciuni. Nu-mi era rusine, si nu mi-ar fi pasat nici dac-as fi stiut ca te pot avea doar pentru o noapte.»

«Kim Echlin reda literar o realitate ce sfideaza imaginatia.» Literary Review of Canada

«Echlin are o voce literara fluenta si senzuala, imbinand imaginile cu maiestria cu care un muzician isi construieste armonia». National Post

Cumpără de pe Okian.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Cei disparuți
Average rating:  
 0 reviews
Book Club Resources
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS