Cei patruzeci și cinci

Cei patruzeci și cinci
Author:
Genres: Fictiune, Istorie, Literatură clasică
Tags: Europa, Europa de Vest, Franta
Publisher: Adeavrul
Publication Year: 2009
Length: 1024

Romanul Cei Patruzeci si Cinci a fost scris intre anii 1847 si 1848 in colaborare cu Auguste Maquet, romancier si dramaturg francez cunoscut in lumea literara mai ales datorita prieteniei sale cu Alexandre Dumas.
Actiunea se petrece intre 1585 si 1586, treisprezece ani dupa masacrul din noaptea Sfantului Bartolomeu, cand Franta este inca in plina tensiune si agitatie din cauza „razboiului religiilor“ si a luptei pentru putere. Perioada tumultuoasa a secolului al XVI-lea i-a oferit lui Dumas o cantitate mare de material istoric; el a ales sa urmareasca in romanul sau trei piste principale ale evolutiei politice si sociale ale acelor vremuri: evenimentele tulburi din Paris, ascensiunea la putere a lui Henric al IV-lea de Navara si deruta ducelui d’Anjou, in Flandra. Intriga complexa, personajele puternice cu interese clare dar incompatibile, scenele de razboi alternate cu cele de dragoste, reusesc sa intregeasca aceasta capodopera, pe drept cuvant una dintre cele mai valoroase din portofoliul autorului.

About the Book

Cumpără de pe Elefant.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Cei patruzeci și cinci
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS