Cenușa. Focuri între măslini

Cenușa. Focuri între măslini
Author:
Genres: Fictiune, Literatură clasică
Tags: Europa, Europa de Sud, Italia
Publisher: Dacia XXI
Length: 412

Nascuta la Nuoro (Sardinia) in 1871 si apartinand unei familii de proprietari instariti, Grazia Deledda a frecventat in mod regulat numai clasele primare, dupa care, raspunzand mai degraba unor impulsuri interioare decat nevoilor cotidiene, si-a continuat pregatirea neprogramat, prin lectura dezordonata a operelor unor mari scriitori ai timpului: De Amicis, Dumas, Bourget, Byron, Balzac, Scotto, Invernizio, Sue, Hugo si altii.

About the Book

Chiar si o simpla insiruire a celor mai importante titluri ne ofera dimensiunea pasiunii pentru scris, dar si revizitarea recuzitei tematice a veristilor: distrugerea legaturilor ancestrale din sanul familiei, ruperea relatiilor de afectiune din cadrul acesteia, despartirea, aproape determinista, dintre cei care constituisera axele de sustinere ale institutiei familiale, refuzul obedientei fiilor care provoaca reactii violente prin incercarile lor de desprindere de trecut, declansarea destinului si rolul acestuia de judecator al faptelor comise. La acestea se adauga pierderea valorilor morale si religioase care formasera pana atunci substratul legant al unor comunitati in care chiar daca relatiile de rudenie se indepartasera, mai supravietuia si functiona „glasul sangelui” de derivatie gentilica, ce nu putea, totusi, anihila dorinta, tentatia, ce impingea protagonistii sa actioneze in contradictie cu preceptele deja impamantenite.

Cumpără de pe Elefant.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Cenușa. Focuri între măslini
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS