Cer întunecat. Fuga unui copil din Afganistan în Marea Britanie

Cer întunecat. Fuga unui copil din Afganistan în Marea Britanie
Authors: ,
Genres: Memorii&jurnale, Non-fictiune
Tags: Afganistan, Asia, Asia de Sud, Europa, Europa de Nord, Marea Britanie
Publisher: Polirom
Publication Year: 2016
Length: 356

În 2006, după ce tatăl și bunicul lui au fost uciși de armata americană, Gulwali Passarlay a fost trimis de mama sa departe de Afganistan. Avea 12 ani. pornit într-o călătorie lungă și anevoioasă, în cursul căreia a fost închis, a suferit de foame și a fost victima cruzimii și a violenței. A fost cît pe ce să-și piardă viața în adîncurile Mării Mediterane, a îndurat brutalitatea celor care ar fi trebuit să aibă grijă de copii și a stat o lună într-un lagăr din Calais. A reușit în cele din urmă să ajungă în Marea Britanie, unde a fost înscris la școală, fiind admis apoi la una dintre universitățile de elită. Asemenea lui, mii de oameni își riscă viața încercînd să fugă din zonele de conflict. Mulți mor în cursul călătoriei; unii sînt trimiși înapoi, urmînd să fie închiși sau omoriti; puțini sînt cei ce supraviețuiesc și ajung în țări care le oferă o nouă șansă. Gulwali povestește despre hotarîrea și curajul care triumfă împotriva tuturor adversităților.

About the Book

A pornit într-o călătorie lungă și anevoioasă, în cursul căreia a fost închis, a suferit de foame și a fost victima cruzimii și a violenței. A fost cît pe ce să-și piardă viața în adîncurile Mării Mediterane, a îndurat brutalitatea celor care ar fi trebuit să aibă grijă de copii și a stat o lună într-un lagăr din Calais. A reușit în cele din urmă să ajungă în Marea Britanie, unde a fost înscris la școală, fiind admis apoi la una dintre universitățile de elită. Asemenea lui, mii de oameni își riscă viața încercînd să fugă din zonele de conflict. Mulți mor în cursul călătoriei; unii sînt trimiși înapoi, urmînd să fie închiși sau omoriti; puțini sînt cei ce supraviețuiesc și ajung în țări care le oferă o nouă șansă. Gulwali povestește despre hotarîrea și curajul care triumfă împotriva tuturor adversităților.

Gulwali Passarlay a ajuns in Marea Britanie dupa o calatorie plina de aventuri, care a durat un an si l-a purtat prin opt tari. Aici studiaza stiinte politice la Universitatea din Manchester. Este membru al unor prestigioase grupuri politice, de ajutor si de tineret si intentioneaza sa candideze la un moment dat la presedintia Afganistanului. In 2012, inaintea Jocurilor Olimpice desfasurate la Londra, a fost invitat sa poarte torta olimpica.

Cumpără de pe Cartepedia.ro

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Cartea mea
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS