Controlul cărții

Controlul cărții
Author:
Genres: Istorie, Non-fictiune
Tags: Europa, Europa de Est, România
Publisher: Cartea Românească
Publication Year: 2014
Length: 376

Controlul cărţii” a fost o secţie a Direcţiei Literatura în cadrul instituţiei cenzurii (Direcţia Generala a Presei si Tipariturilor).

About the Book

Cuvîntul „cenzura” urma să dispară treptat din vocabular (oficial, nu există cenzură în regimurile comuniste), fiind înlocuit cu un sinonim neutru: „control”. De fapt, „controlul cărţii” presupunea activitatea unui mecanism complex, sofisticat ţi ramificat de cenzurare a tuturor publicaţiilor. Spaţiul cel mai generos din acest studiu este dedicat activitaţii DGPT, începînd cu structura acesteia, direcţiile şi serviciile care se ocupau de controlul carţii, etapele de lucru, regimul vizelor, tipologia intervenţiilor cenzoriale, relaţia cenzurii cu literatura minorităţilor naţionale şi cu sistemul de apărare a secretului de stat şi terminînd cu aşa-zisa „desfiinţare” a cenzurii.

Cumpără de pe Cartepedia.ro

Cumpără de pe Elefant.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Controlul cărții
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS