Copilăria lui Isus

Copilăria lui Isus
Author:
Genres: Fictiune, Literatura contemporana
Tags: Europa, Europa de Sud, Spania
Publisher: Humanitas
Publication Year: 2014
Length: 296

O noua capodopera a scriitorului J.M. Coetzee, detinator din 2003 al Premiului Nobel pentru literatura, in care stranietatea fictiunii se imbina stralucit cu magia verbului.

Alegorie, utopie, distopie, bildungsroman, roman postapocaliptic, roman filozofic? Copilaria lui Isus incita, de la inceput si pana la sfarsit, la astfel de intrebari, lasand cale deschisa multiplelor interpretari.

About the Book

Dupa ce sosesc din lagarul de refugiati in Novilla – un oras dintr-o tara nenumita in care se vorbeste spaniola si unde nu se poate ajunge decat peste mare, cu vaporul -, un barbat intre doua varste si un copil de vreo cinci ani sunt primiti intr-un centru de relocare. Nu se stie de unde vin, ori motivul pentru care au parasit „lumea veche“, deoarece amintirile li s-au sters din memorie, iar numele lor, Simon si David, le-au fost date in lagarul de pe tarm. In timpul calatoriei, David a pierdut scrisoarea pe care o purta agatata la gat si care lamurea identitatea lui si pe a mamei sale. Simón, aflat din intamplare pe acelasi vapor cu baiatul, s-a hotarat sa-l protejeze si sa-l ajute sa-si gaseasca mama in noua tara. Dar mai intai trebuie sa-si croiasca un rost, sa munceasca – pentru baiat si pentru sine – intr-o societate austera, redusa la strictul necesar si sufocata de birocratie, in care toti oamenii sunt refugiati, fara trecut, fara amintiri si fara vreo sansa de evadare.

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Cumpără de pe Okian.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Copilăria lui Isus
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS