Cum vrea Dumnezeu

Cum vrea Dumnezeu
Author:
Genres: Carte ecranizata, Fictiune, Literatura contemporana
Tags: Europa, Europa de Sud, Italia
Publisher: Humanitas
Publication Year: 2009
Length: 368

Rino si Cristiano Zena, tata si fiu, isi duc existenta la periferia societatii si intr-o margine de oras. Tatal isi ineaca esecul in alcool si violenta, iar fiul traieste suspendat intre universul domestic morbid si lumea ostila din jur. Cei doi sunt legati insa printr-o dragoste adanca, o dragoste capabila sa-i faca sa treaca peste singuratatea apasatoare si peste mizeria traiului cotidian. Impreuna cu alti doi tovarasi - Corrado Rumitz, zis Branzila, si Danilo Aprea, ratati ca si el, saraci cu duhul si bantuiti de fantasme -, Rino pune la cale o lovitura menita sa le schimbe tuturor viata: devalizarea unui bancomat in miez de noapte.

About the Book

Dar ca si cum esecul vietii lor n-ar fi de ajuns, in noaptea fatidica, luand chipul unei furtuni bezmetice, soarta se inversuneaza impotriva lor si-i taraste intr-un vartej de intamplari apocaliptice. Cei trei partasi la lovitura planuita rateaza si de aceasta data, numai ca ratarea lor poarta acum pecetea definitivului: Branzila savarseste o crima maniacala; Danilo piere intr-un accident de masina; iar Rino sufera un atac de apoplexie care-l lasa fara simtire. Ramas absolut singur, convins ca tatal lui e autorul crimei, Cristiano Zena incearca sa stearga urmele si sa fuga din oras. Dar mai presus de toate, aidoma tuturor eroilor acestui roman, incearca sa afle cum au fost cu putinta toate acestea, din a cui porunca se petrec grozaviile in aceasta lume si daca salvarea este posibila.

Cartile lui Niccolo Ammaniti sunt traduse in patruzeci si patru de tari. Romanul Cum vrea Dumnezeu a primit in 2007 Premiul Strega iar in 2008 a fost ecranizat in regia lui Gabriele Salvatores.

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Cum vrea Dumnezeu
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS