De veghe

De veghe
Author:
Genres: Fictiune, Razboi
Tags: Afganistan, Asia, Asia de Sud
Publisher: Polirom
Publication Year: 2014
Length: 304

Roman nominalizat la International IMPAC 2014 și aflat pe lista Publishers Weekly Best Books 2012

O emoţionantă reinterpretare a mitului Antigonei pe fundalul Războiului din Afganistan

About the Book

Pornind de la mitul străvechi al Antigonei, De veghe surprinde un moment al operaţiunii Enduring Freedom – războiul împotriva talibanilor din Afganistan, care a durat mai bine de un deceniu şi în care şi-au pierdut viaţa peste două mii de soldaţi americani. După o noapte de încleştări violente cu insurgenţii afgani, un grup de soldaţi de la o bază militară izolată din provincia Kandahar se confruntă cu o situaţie-limită. O femeie afgană sosită din munţi le cere trupul fratelui ei căzut în luptă. Să fie o sinucigaşă, o spioană sau doar o soră îndurerată care vrea să-şi îngroape fratele după datină? Prin vocile femeii, soldaţilor şi interpretului lor, se conturează nu doar răspunsul la această întrebare, ci şi imaginea obsedantă a realităţilor teribile ale războiului.

Redând în chip magistral atmosfera claustrofobică a bazei militare, unde personalul se luptă clipă de clipă cu ameninţări nevăzute, iar linia frontului este tot mai imprecisă, De veghe oferă una dintre cele mai impresionante şi mai complexe imagini ale conflictelor armate din epoca noastră.

Cumpără de pe Cartepedia.ro

Cumpără de pe Cărturești.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Cartea mea
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS