Don Quijote de la Mancha

Don Quijote de la Mancha
Author:
Genres: Fictiune, Literatură clasică
Tags: Europa, Europa de Sud, Spania
Publisher: Paralela45
Publication Year: 2009
Length: 632 (2 volume)

Intelectualul don Quijote si-a parasit biblioteca si s-a angajat in reformarea lumii.

About the Book

„Intelectualul don Quijote si-a parasit biblioteca si s-a angajat in reformarea lumii. Nici aceasta hotarare, nici «innebunirea» care a determinat-o nu sunt, in pofida oricaror discutii savante, altceva decat optiuni sau comportamente ale intelectualului dintotdeauna, dar mai ales din ultimele doua secole, cand acestui specimen uman specializat sa «inteleaga» lumea i s-a cerut tot mai imperativ sa iasa din biblioteca si sa «delireze» in numele unei ideologii. La o mai dreapta privire, fantasmagoriile lui don Quijote nu sunt in esenta rodul «nebuniei» lui, ci mai curand «nebunia» lui este o forma de lupta, un set de arme cavaleresti in incercarea lui de dezvrajire a lumii, de actiune solitara impotriva permanentei falsificari a marilor valori metafizice in mediul terestru. Il vad pe don Quijote peregrinand vesnic pe pamant in incercarea de a dezvraji lumea, asa cum il simt pe Iisus (si aici ma simt foarte aproape de Unamuno) coborand necontenit printre noi pentru a ne mantui.“ – Sorin Marculescu

Cumpără de pe Elefant.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Don Quijote de la Mancha
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS