Drapelul englez

Drapelul englez
Author:
Genres: Fictiune, Literatura contemporana
Tags: Austria, Europa, Europa de Est, Europa de Vest, Ungaria
Publisher: Humanitas
Publication Year: 2004
Length: 188

Viata vazuta prin trei perechi de ochi. Un batran scriitor care incearca sa le povesteasca tinerilor sai discipoli o singura amintire tragicomica din timpul revolutiei maghiare din 1956, dar ca sa ajunga la ea trebuie sa dea la o parte un intreg paienjenis al memoriei.

About the Book

Un „cautator de urme“ care incearca sa-si reconstituie trecutul de prizonier intr-un lagar de concentrare, eliberandu-se astfel definitiv. Un traducator din Budapesta care ia trenul ca sa incerce sa petreaca cateva zile de relaxare, la Viena. Istoria mare a unei tari mici vazuta in trei secvente subiective. Trei esecuri ale acestor calatorii in timp si spatiu: scriitorul nu se face inteles, „cautatorul de urme“ se simte in contratimp cu lumea in care se afla si cu propria-i viata, iar traducatorul este coborat din tren, la granita, cu proces verbal de contraventie. In cele trei esecuri – o consolare: povestind, intelegi. Trei nuvele bazate pe o singura idee: orice ar face si oricum s-ar purta, omul este putin vinovat.

Sfatul criticului: nu repetati cliseul ca Premiul Nobel s-ar da in ultimul timp numai si numai din ratiuni extraliterare. In ce ma priveste ma bucur ca, gratie lui, am descoperit un scriitor de o gingasie a formularii si o tarie a gandului ce tin de marea literatura.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Drapelul englez
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS