Durerea

Durerea
Author:
Genres: Fictiune, Literatura contemporana, Razboi
Tags: Europa, Europa de Vest, Franta
Publisher: Trei
Publication Year: 2002
Length: 206

Veţi citi, în cartea de faţă, povestirea (autobiografică?) Domnul X, numit aici Pierre Rabier, şi veţi fi, probabil, atinşi de ambiguitatea şi de tensiunea situaţiei, de erotismul interzis şi de pulsiunea criminală născută în cadrul unei relaţii dintre o femeie şi agentul gestapovist care i-a arestat soţul, în care nu se ştie, până la urmă, cine ucide - fără a ucide - pe cine.

About the Book

Or, Marguerite Duras chiar se pare că a întreţinut o astfel de relaţie, iar aşa-numitul „Pierre Rabier” se chema, de fapt, Charles Delval. Iar ceea ce, literar, este, aici, filigranat-insuportabil, în viaţă se pare că a fost de-a dreptul încurcat (demn, însă, de altă specie de autori şi de altfel de „literatură”, mai aproape de gustul „marelui public”, în care nimic nu se reţine de la act, şi din care nici nu se reţine nimic…)Bogdan Ghiu

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Durerea
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS