Eliminarea

Eliminarea
Authors: ,
Genres: Biografii, Memorii&jurnale
Tags: Asia, Asia de Sud-Est, Cambodgia
Publisher: Corint
Publication Year: 2013
Length: 208

La 30 de ani de la sfârşitul regimului lui Pol Pot, care a lăsat în urmă 1,7 milioane de morţi, Rithy Panh a ajuns un cineaste renumit. A luat hotărârea să-i pună o serie de întrebări unuia dintre responsabilii pentru acest genocid: Duch, care nu era nici un om banal, nici un demon, ci un organizator educat, un călău care vorbea, minţea, explica, îşi ţesea legenda. Eliminarea este povestea acestei confruntări ieşite din comun. O lucrare extraordinară despre istorie, despre rău, scrisă în spiritul cărţii lui Primo Levi, Mai este oare acesta un om?, şi a Nopţii lui Elie Wiesel.

„Cineastul franco-cambodgian Rithy Panh oferă o mărturie excepţională despre cum a reuşit să supravieţuiască genocidului orchestrat de khmerii roşii, în perioada anilor 1975–1979.” – LE FIGARO

About the Book

„Valoarea cărţii de faţă stă în detaliile folosite de Rithy Panh pentru a descrie nebunia din acei ani, când khmerii roşii au luptat să distrugă orice urmă de umanitate… o relatare dură despre genocidul din Cambodgia, o contribuţie la istoria acelei perioade. Este, de asemenea, o analiză a naturii răului, atât din perspectiva victimei, cât şi din cea a criminalului.” – WALL STREET JOURNAL

„Mai mult decât oricare altă carte, Eliminarea ne reaminteşte de ce este crucial să studiem istoria, de ce educaţia ar trebui să fie prioritatea unei naţiuni şi de ce nimic nu este mai important decât cultura şi arta.” – THE COFFIN FACTORY

RITHY PANH (n. 1964) este un regizor, scenarist şi director de imagine, binecunoscut pentru filmele sale care prezintă ororile genocidului din Cambodgia, în perioada Partidului Comunist al khmerilor roşii, care au provocat moartea familiei sale. Printre peliculele regizate se numără: Bophana, une tragedie cambodgienne (premiul Planete Câble, 1996), S21 – la machine de mort Khmere rouge (premiul pentru cel mai bun documentar la Festivalul internaţional de film de la Valladolid, premiul pentru cel mai bun documentar la Festivalul internaţional de film de la Hong Kong) şi L’image manquante (premiul Un Certain Regardla Festivalul internaţional de film de la Cannes). A scris şi câteva cărţi, printre care: La machine khmere rouge (împreună cu Christine Chaumeau) şi Le papier ne peut pas envelopper la braise (împreună cu Louise Lorentz).

CHRISTOPHE BATAILLE (n. 1971) este un scriitor francez contemporan, care lucrează la Grasset din 1997. Primul său roman, Annam(1993), a câştigat două premii literare importante, şi a fost urmat de Absinthe (1994), care a fost bine primit de criticii de la acea vreme. Printre alte cărţi se numără: Vive l’enfer (1999), J’envie la felicite des betes (2002), Quartier general du bruit (2006). Din ianuarie 2007, scriitorul susţine Bibliotheques Sans Frontieres (Biblioteci fără frontiere), o organizaţie non-guvernamentală care sprijină accesul la educaţie în ţările în curs de dezvoltare.

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Eliminarea
Average rating:  
 0 reviews
Book Club Resources
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS