Eminența Sa. Cardinalul Richelieu și ascensiunea Frantei

Eminența Sa. Cardinalul Richelieu și ascensiunea Frantei
Author:
Genres: Biografii, Istorie, Politica
Tags: Europa, Europa de Vest, Franta
Publisher: EIKON
Publication Year: 2012
Length: 340

Ceea ce a reusit Richelieu, in primul rand, e o evaluare rece si precisa a intereselor statului sau pe termen mediu si lung si reteta practica a tacticilor necesare, a pasilor necesari in vederea promovarii si realizarii acestor interese. intr‑adevar, multi oameni politici pot avea o anumita filosofie politica, o viziune, si pot dovedi aici gandire strategica cu privire la scopurile care trebuie atinse la final. E o calitate a politicianului bun. Putini au insa capacitatea practica de a lucra zi de zi, in nuante mai mult sau mai putin subtile, pentru o constructie strategica, luand in permanenta deciziile tactice si operationale apte sa prezerve, in primul rand, scopurile, sa mentina, cu alte cuvinte, cursul si obiectivul strategic prestabilit. Acestea sunt calitatile extraordinare ale omului de stat. (GEORGE CRISTIAN MAIOR)

About the Book

Inventator al comunicarii politice moderne si al informarii publice, Richelieu a fost primul care a creat sistematic mijloace de comunicare institutionala pentru a cuceri si a seduce mintea si inima celor guvernati. Practic, a contribuit esential la nasterea unei opinii publice in sensul modern al conceptului si a teoretizat adaptarea comunicarii politice la publicuri diferite si mobilizarea emotionala prin mesaje cu continut artistic. Lanseaza campanii de informare si persuasiune prin articole de analiza politica ce aveau rolul de a intari autoritatea statului. intelege importanta argumentarii in actul guvernarii si publica mereu raspunsuri la atacuri, chiar acolo unde ar fi putut sa-si reduca la tacere adversarii prin alte mijloace. Ca prim strateg al comunicarii statale bazate pe castigarea consimtamantului, a creat institutii publice pentru legitimare (Academia Franceza) si, cu peste trei secole inainte ca Joseph Nye sa teoretizeze strategia dominatiei prin comunicare si cultura, a reusit sa realizeze in Europa un veritabil soft power francez. (VASILE SEBASTIAN DANCU)

Cumpără de pe Libris.ro

Cumpără de pe Okian.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Eminența Sa. Cardinalul Richelieu și ascensiunea Frantei
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS