Faunul de marmură

Faunul de marmură
Author:
Genres: Fictiune, Literatură clasică
Tags: Europa, Europa de Sud, Italia
Publisher: Nemira
Publication Year: 2007
Length: 576

Faunul de marmura este unul dintre cele mai bune romane ale lui Nathaniel Hawthorne. Cartea combina o povestire asemanatoare celei a lui Adam si Eva, cu un decor romantic si plin de mister. In locul unui singur protagonist si antagonist, Hawthorne creeaza patru personaje, toate reprezentand niste artisti si toate bucurandu-se de aceeasi atentie. Miriam, pictorita, pare a reprezenta raul ascuns, desi isi doreste sa fie pura, la fel ca prietena ei, Hilda. Donatello, copilul exuberant, faunul si contele de Monte Beni, este in curand doborat primind o povara pe care sa o poarte toata viata. Kenyon, sculptorul, pare singurul personaj care nu este tras in jos de nici o trasatura de caracter. Este bland si bun, fara insa a fi pur. Kenyon ravneste la mana Hildei, desi se teme ca ea nu-l va iubi niciodata. In cele din urma ajungem si la pura, dulcea si inocenta Hilda. Ea provine dintr-o familie de puritani din New England, si este extrem de credincioasa. Povestea se invarte in jurul acestor personaje si a crimei lui Miriam si Donatello. Hilda se trezeste martora a acestui act, si atunci cauta alinare si sfat in confesionalul catolic.

About the Book

Romanul reprezinta o privire provocatoare asupra artistilor americani din strainatate si este prezentarea modului in care gandirea europeana influenteaza moralitatea americana, care anticipeaza operele lui Hanry James, F. Scott Fitzgerald si Ernest Hemingway.

Cumpără de pe Elefant.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Faunul de marmură
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS