Femeia părăsită. Scene din Comedia umană

Femeia părăsită. Scene din Comedia umană
Author:
Genres: Fictiune, Literatură clasică
Tags: Europa, Europa de Vest, Franta
Publisher: Polirom
Publication Year: 2002
Length: 455

Povestirile cuprinse in acest volum sint printre cele mai celebre "scene" din "Comedia umana", cum le-a numit Balzac: "Bal la Sceanix", "Femeia parasita", "Gobseck", "Colonelul Chabert", "Liturghia ateului", "Punerea sub interdictie", "Ilustrul Gaudissart". Cititorul intilneste aici unele figuri fascinante ale mitologiei balzaciene, personaje pasionate si energice, care isi consuma existenta cu o extraordinara intensitate, urmindu-si destinul de invingatori sau invinsi, ca tinarul si ambitiosul dandy Rastignac, poetica vicontesa de Beauseant, camatarul Gobseck-atotstiutorul, pateticul colonel Chabert, celebrul chirurg Desplein sau istetul si intreprinzatorul comis-voiajor Gaudissart.

About the Book

Traiectoria multora dintre personajele povestirilor se intersecteaza cu alte conflicte si situatii dramatice din universul balzacian, deschizind perspective spre mari romane ca „Mos Goriot” sau „Stralucirea si suferintele curtezanelor”, in care reapar aceste personaje, in momente si circumstante diferite ale vietii lor. Astfel, povestirile din acest volum sint in acelasi timp opere de sine statatoare, cu o existenta narativa autonoma, dar si capitole din vastul ansamblu romanesc „Comedia umana”, in care toate partile sint legate intre ele prin unitatea de conceptie despre lume si legile ei.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Femeia părăsită. Scene din Comedia umană
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS