Fiica Estului

Fiica Estului
Author:
Genres: Fictiune, Istorie, Literatura contemporana, Razboi
Tags: Europa, Europa de Sud, Serbia
Publisher: Polirom
Publication Year: 2017
Length: 384

Un roman despre Ana Mladic, fiica generalului care a schimbat chipul Europei.

About the Book

Pentru Fiica Estului, Clara Uson primește Premiul Ciudad de Barcelona și prestigiosul Premio de la Critică, o recompensă literară acordată anual celui mai bun roman scris în limbă spaniolă din întreagă lume. Această traducere a fost publicată cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii și Sportului, Spania.

Șase tineri, trei băieți și trei fete, stau de vorbă într-un McDonald’s din Moscova și ajung la o dispută aprinsă despre naționalism și manipulare politică. Sunt studenți din Belgrad și se află în Rusia într-o excursie – un cadou de absolvire a facultății, înaintea examenelor finale. Excursia această va schimba destinul uneia dintre fete: Ana Mladic, personaj inspirat din realitatea cea mai cruntă a fostei Iugoslavii, la începutul anilor ’90, în timpul războaielor sârbo-croat și sârbo-bosniac. Ana nu este altcineva decât fiica generalului Ratko Mladic, pe care ea îl adoră și îl consideră un adevărat erou al Serbiei, dar care avea să fie repede cunoscut în toată lumea că „măcelarul din Balcani” și judecat la Haga pentru crime de război. Romanul Fiica Estului, care are în centru destinul tragic al Anei, a trezit un interes enorm, căci pare aproape de necrezut cum a reușit o tânără scriitoare din Spania să se documenteze la față locului, să înțeleagă și să recreeze istoria – veche sau recentă – a unei regiuni din Europa ce pare uneori de neînțeles chiar și pentru istorici.

Cumpără de pe Cartepedia.ro

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Fiica Estului
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS