Gargantua și Pantagruel

Gargantua și Pantagruel
Author:
Genres: Cărți pentru copii, Fictiune, Literatură clasică
Tags: Europa, Europa de Vest, Franta
Publisher: Prut
Publication Year: 2011
Length: 404

Acest roman este, desigur, produsul unei fantezii nesecate, exprimandu-se intr-o limba de o bogatie fabuloasa, croita pe masura personajelor principale - foarte vii, foarte convingatoare, foarte reale: Gargantua - omul Renasterii care incepe – intelept, prudent, punand mai presus de orice etica, dreptatea ratiunii si virtutea, sinceritatea sufleteasca; Pantagruel – omul deplin al Renasterii, asa cum il visa Rabelais - inteligent, cinstit, drept, dornic de cunoastere, pretinzand de la prietenii lui sa fie informati, culti, intelepti; Bunicul Grandgousier - om al trecutului - naiv si simplu, incult si grosolan, dar plin de respect fata de stiinta si de manifestarile spiritului; Panurge - o combinatie de student si de vagabond, adica un student ratacitor, mare mester pacalici, spiritual si bun de gura, dar scaparator de inteligenta, mucalit, simpatic si plin de farmec. Nemaipomenitele intamplari pe care le propunem tinerilor cititori sunt excelent povestite pentru copii de Ileana si de Romulus Vulpescu.

About the Book

Cumpără de pe Elefant.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gargantua și Pantagruel
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS