Husarul de pe acoperiș

Husarul de pe acoperiș
Author:
Genres: Fictiune, Literatură clasică
Tags: Europa, Europa de Vest, Franta
Publisher: Leda
Publication Year: 2005
Length: 416

Nascut la Manosque in 1895, Jean Giono isi va petrece in sudul Frantei intreaga viata, dedicand acestui tinut pagini care marturisesc dragostea sa profunda pentru meleagurile natale. Departe insa de a fi un scriitor regional, Giono da dovada de un umanism cu miza universala. Inspirata de imaginatia fertila a autorului si de idealurile Antichitatii mediteraneene, opera lui surprinde conditia omului confruntat cu probleme morale si metafizice, in mijlocul unei naturi neinduratoare, in ciuda frumusetii sale atemporale: in Husarul de pe acoperis, holera care a bantuit in Provence in 1832 reprezinta punctul de plecare al naratiunii, al carei protagonist este Angelo Pardi, ofiter italian implicat intr-o misiune de onoare. Strabatand sate devastate de boala si suferinta, tanarul va descoperi dragostea si moartea, eroismul si lasitatea, devotamentul si oportunismul, fraternitatea si tradarea. Va depasi ororile si boala, maturizandu-se prin infruntarea pericolului si prin descoperirea iubirii, intr-un parcurs ce se va dovedi, astfel, initiatic.

About the Book

„Cel care se avanta spre o moarte frumoasa nu este erou; erou este cel care isi faureste o viata frumoasa.“ (Jean Giono)

Cumpără de pe Elefant.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Husarul de pe acoperiș
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS