Imperium

Imperium
Author:
Genres: Fictiune, Istorie
Tags: Europa, Europa de Sud, Italia
Publisher: Allfa
Publication Year: 2004
Length: 544

Cand Tiro, secretarul confidential al unui senator roman, ii deschide usa unui strain inspaimantat intr-o zi rece de noiembrie, el declanseaza, fara voia lui, o serie de evenimente care in cele din urma il vor impinge pe stapanul lui intr-una din cele mai faimoase drame ale istoriei umanitatii. Strainul este un sicilian, o victima a lui Verres, guvernatorul roman corupt al insulei. Numele senatorului respectiv este Cicero, un avocat tanar, stralucit si un orator desavarsit, care este hotarat sa isi vada visul cu ochii, acela de a dobandi calitatea de imperium – puterea suprema in stat.

About the Book

Acesta este punctul de pornire al celui mai stralucitor roman al lui Robert Harris pana in momentul de fata. Adoptand un stil de o exceptionala forta narativa si relatand intamplarile din punctul de vedere al lui Tiro, autorul ne poarta in lumea violenta, plina de tradari si inselaciuni ale politicii Romei antice, descriind modul in care un barbat – destept, milos, abil si vulnerabil – a facut tot ce a fost omeneste posibil pentru a ajunge in varf.

“Uneori este o prostie sa-ti dai frau liber ambitiei – daca te expui prea devreme rasului si scepticismului celor din jur, ambitia ta poate fi usor distrusa din fasa. Dar cateodata se intampla altfel, lucrurile iau o alta turnura si e destul sa pomenesti un lucru si el devine de indata posibil, chiar plauzibil. Asa s-a intamplat in noaptea aceea. Cand Cicero a rostit cuvantul el a creat un standard care a cucerit generatii de-a randul, ca si cum ar fi infipt un drapel in varful Everestului. Si pret de o clipa, cititorul poate zari, cu ochii personajului principal, viitorul stralucitor, instelat, dandu-i dreptate eroului cartii: daca il intrecea pe Verres, urma sa aiba si el o sansa; putea spera ca va ajunge si el, cu ajutorul zeilor, pe piscul puterii…”

Robert Harris este autorul a patru romane – Patria, Enigma, Arhanghelul si Pompei – toate ajungand pe primul loc pe lista bestsellerurilor. Opera sa a fost tradusa in treizeci si una de limbi. El s-a nascut la Nottingham in anul 1957 si este absolvent al Universitatii Cambridge. A lucrat in domeniul jurnalisticii, ca reporter, realizand o serie de emisiuni pentru programele Newsnight si Panorama, difuzate de BBC. In 1987 a devenit Editor Politic la revista Observer, iar ulterior, editorialist la ziarele Sunday Times si Daily Telegraph. In 2003, in cadrul ceremoniei Premiilor Presei din Marea Britanie, i s-a decernat titlul de Cel mai bun editorialist al anului. Locuieste langa Hungerford, in Berkshire, impreuna cu sotia si cu cei patru copii ai lor.

Cumpără de pe Elefant.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Imperium
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS