În numele poporului meu

În numele poporului meu
Author:
Genres: Istorie, Memorii&jurnale, Non-fictiune, Razboi
Tags: Afganistan, Asia, Asia de Sud
Publisher: Allfa
Publication Year: 2010
Length: 320

În numele poporului meu este extraordinară poveste a unei femei afgane careîn ciuda tuturor opreliștilor, a ajuns membră a Parlamentului Afgan și a luptei ei pentru respectarea drepturilor omului în Afganistan și în lume.

About the Book

Malalai Joya (n. 1978) este fiica unui fost student la medicinăcare a luat parte la luptele împotriva invaziei sovietice a Afganistanului. Avea patru ani când familia ei a părăsit țară, stabilindu-se în taberele de refugiați din Iran și mai apoi din Pakistan. După retragerea trupelor sovietice și venirea la putere a talibanilor, Malalai Joya s-a întors în Afganistan, lucrând pentru mai multe organizații de apărare a drepturilor omului. A predat în școli de fete clandestine din orașul Herat și a deschis o clinică și un orfelinat în provincia ei natală Farah. În 2005, a devenit membră a Parlamentului, fiind suspendată doi ani mai târziuîn urmă denunțării corupției din rândul lorzilor războiului. Malalai Joya a cerut în repetate rânduri judecarea lorzilor războiului pentru crime de război, primind amenințări cu moartea și fiind țintă unor atentate, și a criticat amestecul altor țări în treburile interne ale Afganistanului. Lupta ei a devenit cunoscută în toată lumea, fiind numită „cea mai curajoasă femeie din Afganistan”, iar printre numeroșii intelectuali care o susțin se numără Naomi Klein și Noam Chomsky.

Cumpără de pe Cartepedia.ro

Cumpără de pe Cărturești.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

În numele poporului meu
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS