În umbra eșafodului

În umbra eșafodului
Author:
Genres: Fictiune, Istorie
Tags: Anglia, Australasia, Australia, Europa, Europa de Nord, Marea Britanie, Oceania
Publisher: Allfa
Publication Year: 2016
Length: 448

Roman inspirat dintr-un caz real
Margaret Catchpole, femeia care a fost condamnata de doua ori la moarte si a reusit sa scape de fiecare data, isi spune povestea, peste veacuri, cu o forta emotionala care te afecteaza profund.

About the Book

Margaret Catchpole a existat in carne si oase, iar scrisorile pe care le-a trimis din exil celor ramasi acasa au supravietuit pana astazi. S-a nascut in 1762 in Suffolk, Marea Britanie, ca fiica de plugar si a murit in New South Wales, Australia, in 1819. Faptele ei curajoase, multe savarsite in goana calului, farmecul si spiritul ei liber i-au conferit un statut aproape legendar.

In romanul lui Carol Birch, Margaret isi incepe povestea la 54 de ani, in contextul dramatic al unei nasteri din New South Wales. Fulgerele scaparatoare anunta furtuna, iar Margaret, moasa acum, ii ajuta pe mama si pe nou-nascut sa se adaposteasca intr-un hambar, de unde vor vedea in scurt timp cum casa le este luata de ape. In acele momente, Margaret isi aminteste viata furtunoasa pe care a lasat-o in urma.

Cand avea numai sase ani, fratii si surorile ei au dus-o sa vada cum Jane Brewer, falsificatoare de bani, este spanzurata si apoi arsa pentru faptele ei. Aceasta imagine avea sa o bantuie toata viata. La maturitate, ca servitoare in casa unei familii instarite si, in acelasi timp, protectoare a infractorilor, Margaret a dus o viata dubla. Inevitabil, a urmat decaderea. Cand iubitul ei a intrat la inchisoare, Margaret a furat un cal cu intentia de a-l vinde ca sa faca rost de bani pentru eliberare, dar nu a izbutit sa isi duca planul la indeplinire. A fost prinsa si condamnata la spanzuratoare. Nu o data, ci de doua ori… Iar aventurile neinfricatei Margaret Catchpole sunt departe de a se fi sfarsit aici.

In Suffolk exista pana astazi o carciuma care ii poarta numele, iar pe malul raului Orwell exista o casa, numita „casa cu pisici”, unde se spune ca Margaret obisnuia sa aseze o pisica impaiata in fereastra pentru a-i avertiza pe contrabandisti de sosirea portareilor. In Australia, sectia de maternitate a Spitalului Hawkesbury din Windsor, New South Wales, se numeste „Sectia Catchpole”, ca o recunoastere a activitatii ei de moasa din zilele de inceput ale coloniei. In localitatea Hobartville din apropiere exista o strada numita Catchpole Avenue.

„Birch este o scriitoare innascuta. Cu o simpla imagine poate provoca cele mai profunde emotii.” – The Guardian

„Un roman inteligent si captivant.” – The Independent

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Cumpără de pe Okian.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

În umbra eșafodului
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS