Inima cusută

Inima cusută
Author:
Genres: Fictiune, Literatura contemporana
Tags: Africa, Europa, Europa de Sud, Spania
Publisher: Vellant
Publication Year: 2010
Length: 384

Inima cusuta, aparut in 2007, este primul roman al lui Carole Martinez. Viata tumultuoasa a Frasquitei Carasco, eroina romanului, este povestita de fiica sa cea mica, Soledad. Pusa zalog si pierduta de sotul ei cu ocazia unei lupte de cocosi, Frasquita fuge din satul natal din sudul Spaniei impreuna cu cei cinci copii. Traverseaza Andalusia si ajunge in Africa, intalnind in drumul sau rascoale taranesti, creaturi malefice si spirite generoase. Destinul Frasquitei si al copiilor sai nu este unul oarecare, caci faima sa de magiciana sau chiar de vrajitoare o precede intodeauna.
Inzestrata cu harul de a coase nu doar bucati de material, ci si vietile oamenilor, Frasquita le transmite aceste capacitati supranaturale fiicelor si fiului sau. Astfel, destinele personajelor stau sub semnul magicului, darurile lor transfigurand realitatea si aducand la lumina tesatura fermecata a vietii.

About the Book

Nascuta in 1966, Carole Martinez a urmat un parcurs sinuos si eclectic inainte de a deveni profesoara de limba franceza la un liceu din Issy-les-Moulineaux: a fost pe rand chelnerita, muncitoare, fotograf, actrita, regizoare, asistent-realizator. in 1999, a publicat o carte pentru copii, Le cri du livre.
In anul 2005, in timpul unui concediu de maternitate, incepe sa scrie romanul Inima cusuta. Cu un tata pasionat de antichitati, ce umplea casa copilariei de tot felul de obiecte fanteziste si o bunica de origine spaniola care-i povestea vechi istorii superstitioase, Carole Martinez se va inspira din viata stramosilor sai spanioli pentru a crea acest roman aflat la granita cu basmul.

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Inima cusută
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS