Invenția lui Morel

Invenția lui Morel
Author:
Genres: Fictiune, Literatura contemporana
Tags: America de Sud, Argentina, Oceania, Polinezia, Tuvalu
Publisher: Humanitas
Publication Year: 2003
Length: 153

Va plac scriitorii sud-americani?Adolfo Bioy Casares, ABC, cum i se spune, este unul dintre cei mai uimitori. Aveti in mana jurnalul, „raportul“ unui condamnat pe viata care reuseste sa evadeze si se refugiaza pe o insula pustie. Aici noul Robinson descopera un fel de hotel si isi da seama cu spaima ca, de fapt, si insula lui e locuita.

About the Book

Cine sunt ciudatii locuitori ai hotelului care par sa nu-l poata vedea pe evadat? Cine e Faustine, femeia care il asculta fara sa-i raspunda? Ca povestea nu e o robinsoniada va veti da seama destul de repede. Daca cititi cartea doar ca pe un roman stiintifico–fantastic, ii pierdeti simbolurile. Daca o cititi ca pe o parabola, pierdeti povestea de dragoste. Daca o cititi ca pe un roman de dragoste, pierdeti „inventia“. Cel mai bine este sa va lasati pur si simplu invaluiti de jocul lui Morel, un urmas al doctorului Moreau al lui Wells. Veti descoperi la un moment dat ca pentru cel care scrie jurnalul diferenta intre a fi condamnat pe viata si a fi condamnat la viata este mai mica decat s-ar putea crede.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Invenția lui Morel
Average rating:  
 0 reviews
Book Club Resources
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS